Meglepő is lenne, ha pont az Apple vezérigazgatója maradna ki a szerdán, Trump Towerben tartandó megbeszélésből, bár oka bőven lenne a távolmaradásra. Sejtésem szerint a részvétel inkább amolyan tartsd közel a barátaidat, még közelebb az ellenségeidet taktika Tim részéről.

A hírek szerint azonban nem lesz tömeg, kb. egytucatnyi felsővezetőt várnak, köztük olyanokat, mint Larry Page az Alphabettől, Sheryl Sandberg a Facebooktól, Satya Nadella a Microsofttól, Chuck Robbins a Ciscotól, Jeff Bezos az Amazontól, illetve az ismertebbek közül még Elon Muskot is pletykálják.

A meghívókat Trump stábja küldte ki, de valaki egészen más próbálta rábeszélni a fentebbieket a részvételre: a Gawker hóhérja, Peter Thiel. Nyilván annak is oka van, hogy páran vonakodtak részt venni, hiszen az Apple elleni kemény kirohanásaihoz hasonlóan Trump több nagy techcéget is élesen támadott kampánya alatt.

A hírek szerint egyébként nem mindenki örül kirobbanóan, hogy el kell mennie, de sokaknak nincs nagyon más választása. Akik mégis úgy döntenek, hogy távol maradnak bőven van mire hivatkozniuk, ugyanis a hírek szerint pár igen elfoglalt CEO csak a múlt héten kapta meg az invitációt.

Az, hogy a találkozó baráti kezet nyújtó, kooperatív hangvételű lesz, vagy az amerikai sajtó vezetőivel folytatott hasonló összeröffenéshez hasonlóan inkább lebaszás hangulatú lesz, még nem tudni, de ha az utóbbi, az ekézés java részét valószínűleg Cook kapja majd.