Az Apple közleményben magyarázza meg, miért kapcsolnak ki bizonyos iPhone 6s-ek váratlanul. A levegő miatt.

Kiderült számunkra, hogy 2015 szeptembere és októbere között iPhone 6s készülékek tartalmaztak egy olyan akkumulátor komponenst, ami a kelleténél tovább érintkezett ellenőrzött külső levegővel, mielőtt beszerelték azokat az akkumulátorházba. Ennek eredményeképp ezek az akkumulátorok gyorsabban mennek tönkre, mint a normál társaik, és váratlan leállásokat is produkálhatnak. Fontos megjegyezni, ez a hiba nem függ össze azzal, hogy a készülék biztonságos-e vagy sem.

Szóval a helyi Józsi - nevezzük Csangnak, ha már Kína- az összeszerelő üzemben már két héttel azelőtt kibontotta a "NE BONTSD KI A FELHASZNÁLÁS ELŐTT" feliratú dobozokat, hogy azokkal dolgozni kellett volna. De ettől Józsi-Csang nem lett szívbajos, és simán odavitte a dobozokat így is a gyártósorra, így a benne található alkatréaszeket beszerelték egy csomó iPhone 6s-be. Az "ellenőrzött külső levegő" tehát jelen esetben lehet Józsi-Csang fokhagymaszagú leheletével megspékelt raktári atmoszféra lehet. a közlemény utolsó mondatát pedig úgy fordíthatjuk:

mi nem leszünk Samsung, ez nem az az eset, és ez nem a Note.

Még egy érdekesség: eddig úgy hivatkoztak a hibás készülékek számára, hogy "very small number", vagyis nagyon kis számú esetről beszélünk. Ezt a mostani közleményben felváltotta a "small number" kifejezés. Nem tudni, az Apple-nél pontosan hány százalékot jelent, amikor elhagyják a very-t.

Most valószínűleg azt kutatják, Józsi az eset után még hány futószalaghoz ment oda dolgozni, mert hogy az iPhone 6-osok környékén is járt, az szinte biztos.