A Samsungnak.

Nem, nem tévedtek, ez még mindig AZ a per. Amiben az Apple-nek először egymilliárd (!!) dollár kártérítést ítéltek meg, amit aztán 548 millió dollárra mérsékeltek. Az a per, amiben az iPhone dizájnjának koppintása miatt perelt a cupertinói cég, egy olyan iPhone dizájnja miatt, amit már nem lehet embereknél látni, és olyan készülékeket támadtak meg, amiket szintén nem. Az ügyvédek porhanyóssá főttek az évek alatt a tárgyalótermekben, és még mindig ott tartunk, hogy sehol.

screen_shot_2016-10-09_at_17_09_03_1.png

A legfelsőbb bíróság a Samsung ötlete volt egyébként. Azt kifogásolták legutóbb ugyanis, hogy oké, az Apple-ről koppintottak, de a dizájn csak egy kis szelete a készüléknek, nem kizárólag emiatt vették meg az emberek. Így aztán a nyereségüknek is csak egy kellően kis százalékát szeretnék odaadni.

A legfelsőbb bíróság helyt adott ennek az észrevételnek. "Az okostelefon azért okos, mert több százezer technológia teszi használhatóvá" - foglalta össze a Samsung ügyvédje, előre vetítve, hogy több százezerrel osztanák el legszívesebben a büntetést, hogy a végső összeget megkapják. A valós helyzet ezzel szemben az, hogy egy 100 és 200 millió dollár közötti összegre mérsékelhetik a kártérítést.

Az ügy tehát mehet vissza az alsóbb bíróságokhoz, újratárgyalásra. Én azt gondolom, hogy akármi lesz is a vége, ha vége lesz egyáltalán, a bíróságok egyértelművé teszik, hogy

rendben, lehet itt való életben látható technológiai dizájnlopás miatt perelni, de ha rajtunk múlik, mi nem csináljuk meg hozzá a kedvet.