Eleinte azt állították, hogy a 2015 szeptember és október között gyártott iPhone 6s-ek érintettek a Lekapcsológétben, vagyis ezek a telefonok állnak le váratlanul akkor is, ha erre egyébként nincs különösebb okuk. Az ezzel foglalkozó posztjaink alatt sokan leírtátok, hogy már készülékeknél is tapasztaljátok a dolgot, és mindenféle fórumok is tele vannak panaszosokkal, akiket az Apple elintézett egy legyintéssel: 

a telefon bizonyos körülmények között magát védi, azért kapcsol le.

Legutóbb a kínaiak szóltak rá a cégre, hogy a telefonjaik nem épp fogyasztóbarát módon szakítják meg a kapcsolatot a hálózattal, és a kínai nép elégedetlen ezzel. 

Lehetett hatása a dolognak. Most már az Apple is úgy látja, mégis szélesebb körben érintettek készülékek, és a 2015 szeptember és október között gyártott iPhone 6s-eken kívül más iPhone 6s-ek is érintettek lehetnek szerintük (még nem hivatalos, csak egy support dokumentumot kaptak el a cég weboldaláról, ami ráadásul csak kínaiul érhető el egyelőre).

screen_shot_2016-12-06_at_17_27_06.png

Akiknek iPhone 6, iPhone 6 Plus vagy iPhone 6s Plus esetében jelentkezik a gond, most ne kapjon idegsokkot: még pár hét, és valószínűleg az Apple elismeri a dolgot az ő esetükben is. De mindenképp meg kell határozniuk, hogy pontosan mely készülékek érintettek, mert hogy nem írnak ki cserét csaknem az összes eladott iPhone-ra az elmúlt két évből, az is biztos. Csak ne hagyjátok magatokat: hallassátok a hangotokat fórumokon, írjatok az Apple-nek, bombázzátok Timet, Schillert levelekkel.