Egy kaliforniai Reddit felhasználó a lakásfelújítás közben leemelte a fürdőszobai tükröt, ami mögött ott rejtőzött néhány San Jose Mercury News 1984-ből. Amiben épp az Apple kínált állást mérnököknek, egy mai szemmel nézve különös szöveggel.

Ezt írják az álláshirdetésben: tudták, hogy sok ember akar majd Macintosh-t magának. Csak arra nem jöttek rá, hogy mindenki egyszerre akar majd magának Macintosh-t. Ezért ajánlják fel a lehetőséget, hogy csatlakozzon a csapathoz

egy Senior Production Engineer.

Ha ugye 2016-ban kiderül, hogy többen akarnak Macet venni, mint amennyi van, másnap Kínában lógatnak ki egy táblát a gyártósorra várakozóknak, hogy lehet jelentkezni, két nap múlva munkába áll kétszáz új dolgozó. Hiába no, változnak az idők: ami akkor egy mérnök, ma kétszáz melós.

Azt hiszem, Trump, aki mindenáron szeretné visszacsábítani az USA-ba az Apple termékek gyártását, valami hasonló újsághirdetésekről álmodozik.

De azért mi ne felejtsük el: hiába a Super Bowl-on leforgatott Ridley Scott reklám, hiába az eleinte váratlanul magas kereslet a Macintosh iránt, a végén mégiscsak 74 napig tartott eladni 50.000 darabot. Lehet, hogy mindjárt két mérnököt kellett volna felvenni.