Kínából azt hallani, hogy az Intel 2017 első hónapjára  tervezi kihozni az új Kaby Lake processzorcsalád MacBook Pro-k szempontjából is releváns H-szériáját, pont az idei Consumer Electronics Show-n.

19182-19256-kabylake-top-l.jpg

A direkt high-end gaming notebookokba, mobil munkaállomásokba/ultrabookokba szánt széria esetében értelemszerűen inkább a teljesítményen van a hangsúly, mint az energiatakarékosságon (bár atéren sem érheti nagyon szó a ház elejét). A bejelentéshez kapcsolódóan az Asus, a Gigabyte és a Micro-Star is komoly villantásra készül - a hír forrásai is ők egyébként.

Az elvileg hivatalosan csak augusztusban bejelentett Kaby Lake architektúra technikai részleteit már jó ideje ismerjük és a család elsőt tagjai erre-arra már be is szivárgott a boltokba. A Kaby Lake bár elvileg teljes értékű generációként van kommunikálva, lényegében csak átmenet a korábbi Skylake és a már 10 nanométeres technológiával készülő Cannonlake között, az utóbbi 2017 második felére várt érkezéséig.

Ennek ellenére relatíve jelentős az előrelépés az előző szériához képest, átlagosan több, mint tíz százalékos teljesítménynövekedéssel.