Méghozzá a korábban a Barclays, most pedig a Mac Otakara által pletykált 10,9 hüvelykes, állítólag majdnem perem nélküli iPad-ről van szó.

ipadek.png

A hírek szerint a felső perem kicsit szélesebb marad, hogy maradjon hely a FaceTime kamerának is, a többi oldalszegélynek és a Home gombnak viszont búcsút inthetünk - írja a japán oldal beszállítólánci forrásokra hivatkozva.

Ami új, hogy a pletyi szerint az új modell kicsivel vastagabb is lesz. Nekem már itt erősen kileng a tamáskodásmérőm, mert az azt jelentené, hogy az Apple végre szembemegy az önsorsrontó vékonyító trenddel, de nézzük a konkrétumokat:

a jelenlegi 12,9-es pro 6,9 mm, míg a 9,7-es 6,1 mm "vastag". Az új méretű iPad jelentősen vaskosabb lehet mindkettőnél, a madárkák 7,5 milliről csicseregnek, míg a 7,9-es marad ugyanakkora minden dimenzióját tekintve.

Ennél meglepőbb, hogy az Otakara szerint a jövő évi 12,9-es Pro is hízik majd 0,3 milliméterrel, ami vagy hatalmas kamu, vagy valami komolyabb technológiai frissítést, de legalább nagyobb aksit sejtet - arról pedig már szállingóznia kéne a híreknek, nemde?

Az új 10 hüvelyk körüli iPad kijelzőméretével kapcsolatban eddig egyébként nemigen volt egyetértés: a sort még Kuo és a Digitimes nyitotta 10,5 hüvelykkel, a Mac Otakara korábban még a 10,1 mellett kardoskodott, de a Barclays két héttel ezelőtti jelentése után most beállt a sorba.