Jogos tulaja, bizonyos Michael Guntrum 2015 márciusában volt olyan ügyes, hogy egy lékhorgászat alkalmával a lyukba ejtette a pennsylvaniai Kyle-tavon. Bár nem gondolta, hogy valaha viszontlátja még, az égieknek más tervei voltak a készülékkel.

sub-buzz-7932-1477524311-4.jpg

Az év szeptemberében ugyanis a tavat le kellett csapolni, mert a végén levő duzzasztógáttal kapcsolatban strukturális aggályok merültek fel. Az USA-ban pedig sokkal kevesebb helyen illegális fémkeresőzni (sőt kultúrája is van), egy lelkes amatőr pedig pont az ilyen elhagyott dolgok után kutatva rátalált 15 centi mélyen az iszapba ágyazódva.

"Ez volt az egyetlen aznapi találatom, és legnagyobb döbbenetemre egy alapos tisztítás, két nap száraz rizses pihi és egy alapos töltés után életre is kelt. A benne található számmal sikerült elérnem a tulajt és nem sokára postára is adom neki."

sub-buzz-8172-1477525024-2.jpg

Guntrum elmondása alapján először nem akart hinni a szemének. "Pont aznap beszélgettünk a tóról, kicsit kísérteties volt. Erre valaki küldött egy képet és csak annyit kérdezett: "Nem ismerős?". Azonnal felismertem a háttérképet."

A tokját gyártó cég marketingesei keresve se találhatnak jobb PR-lehetőséget, ugyanis az egyébként nem kifejezetten vízálló iPhone 4 önmagában nem élte volna túl a mutatványt - ami különösen nagy dolog, hogy az Otterbox tok láthatóan nem az azóta kereskedelmi forgalomból kivont vízálló családba tartozik. Guntrum elmondása szerint azt tervezi, hogy egy alapos szervizkör után édesanyjának adja, hogy neki is legyen végre okostelefonja.