Az utóbbi hónapokban több, egymástól független forrás is ívelt OLED kijelzőt emlegetett valamelyik jövő évi iPhone-ba, és most a nagykutya The Wall Street Journal is beállt a sorba. És nem fogjátok kitalálni, hogy mit írnak még:

azt, hogy az új panellel szerelt verziók drágábbak lesznek, mint az ideiek.

Nem is igazán tudom, mire mennénk a WSJ információi nélkül. Szakértőjük szerint egyébként a flexi OLED panelek előállítása cirka ötven dollárral kerülhet majd többe, mint a mostaniaké - persze valamit valamiért.

A hírek szerint azonban nagyjából 10-féle prototípust tesztel az Apple, és ha olyan verzió mellett döntenek, akár az is előfordulhat, hogy a 2017-es iPhone-ok is mind LCD-vel kerülnek majd a polcokra ősszel a könnyebb, energiatakarékosabb és flexibilisebb OLED helyett. A lap értesülései alapján Cupertino beszállítóitól a Samsung flagship-készülékeinek kijelzőinél nagyobb felbontású paneleket kért.

Ez jó eséllyel azt is jelenti egyúttal, hogy az Apple a többiektől (az LG-től, a Sharptól és a Japan Displaytől) várja a termelési kapacitásuk olyan növelését, amivel nem lesz szükség a koreaiak paneljeire, megszüntetve a függést a legnagyobb konkurenstől.