Nem segít megszeretni az Apple új csatlakozópolitikáját, hogy a legújabb laptopok nem minden Thunderbolt 3 eszközt támogatnak. Tehát hiába egyezik a csatlakozó az egyik és másik oldalon: bizonyos esetekben nem ismeri fel a MacBook Pro az adott eszközt. Az Apple egyik felhasználónak adott válasza szerint mintha ez üzleti megfontolás lenne, nem technikai (nem igazolták le az eszközt macOS-re, és a dobozon is csak Windows támogatás látható - szól a válasz).

A 9to5Mac egyik szerzője szerencsére elég elkereseredett volt, hogy az egyik eszközét nem támogatta az új laptop, ezért megtalálta a módját, hogyan hekkelje meg szoftveresen. Majdnem tökéletes volt az eredmény: a dual 4K monitor dokkoló ugyanis az eset után ugyan működött, de csak 15W-ot adott a gépnek, pedig a támogatott USB Power Deliver 2.0 szerint 100-at is tudnia kellene. Tehát nem számítógépnek, csak egy mezei USB eszköznek látja a MacBook Prót a cucc.

Én valahogy úgy érzem, mintha egy lépést tennénk a valóban Egységes csatlakozók felé, miközben egyet mindig hátra is lépünk ezzel egyidőben. Nem feltétlenül az Apple hibájából, de azért csak úgy alakul.