Nekem még mindig a kedvenc kényelmi fícsöreim az egy és több ujjas trackpad gesztusok, ezt azonban a újdonatúj 2016-os MacBook-ok első felhasználói úgy tűnik nem élvezhetik maradéktalanul.

new-macbook-pro-2016-13-and-15_1024.jpg

A Mac-usereket gyűjtő fórumokat elözönlötték az arról szóló beszámolók, hogy nem annyira akarják az igazságot az új modellek trackpadjei - pontosabban elég sporadikusan működnek, ha egyáltalán. Ahol néha megy a funkció, ott a trackpad bizonyos részein nem hajlandó működni annak ellenére se, hogy gondosan ügyeltek arra, hogy tényleg csak a három ujjal érintsék a beviteli eszközt.

Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy szoftveres vagy hardveres természetű-e a gond, de mind a 13-as, mind a 15-ös modelleket érinti. Az Apple egyelőre hivatalosan nem ismerte el a problémát, de az egyik fórumozó arról számolt be, hogy egy technikus megerősítette a problémát és azt mondta, hogy egy hamarost érkező Sierra frissítéssel kiköszörülik majd a csorbát - tehát inkább az előbbi lehet, ha hihetünk a posztolónak.

A Mac-es újoncokat talán nem annyira érinti a probléma, ugyanis Cupertino teljesen érthetetlenül az Accessibility menübe száműzte az egyébként roppant hasznos gesztust, így igazán aktívan inkább a régi motorosok használták használnák a most vacakoló gesztust.