Oké, a héten elég sokat támadtam az Apple-t. Úgyhogy a mostani poszt inkább egy kérdés lesz, nem egy vélemény, állítás.

Az Apple az új MacBook Prókhoz árul töltőket. Nem meglepő, eddig is árultak töltőket, aki feledékeny, vesz kettőt-hármat, elszórja ezeket, és mindenhol lenni kényelem, lenni otthonosság. Az új gépekhez ugye USB-C kábeles töltőket árulnak, 24.990 és 27.990 forintos árakon. Aki vesz egy ilyet, és nem figyel, hoppon maradhat, hiszen

a dobozban nincs USB-C kábel.

screen_shot_2016-11-11_at_16_03_45.png

Ezt külön kell megvenni, ha használni akarod a töltőt, és történetesen nincs otthon egy elfekvő, felesleges USB-C kábeled. Ez újabb 6790 forint.

screen_shot_2016-11-11_at_16_04_21.png

(Én nem ítélkezem, egy szót sem szóltam!)

Ha veszel egy új MacBook Prót, mondjuk a legolcsóbbat, TouchBarral, kicsengetsz 649.990 forintot. Egy plusz töltő kábellel harminc-egykétezer forint. 5%-a a vásárlásnak.

És most jön a kérdésem. Nem idegesítő ez annak is, aki egyébként 680 ezer forintért is megvette volna az új MacBook Prót, KÉT töltővel, és EGY ehhez járó USB-C kábellel? Nem az van, hogy

mi a szart fillérbaszóztok, hogy nekem itt legóznom kelljen?

(Csak kérdem!)

Ha kibontasz egy Beats fejhallgatót, van a dobozban két jack-kábel is. Plusz egy átalakító, a nagyobb csatlakozóra, meg egy elosztó. Jó érzés, hogy kettő kábeled van, mert nem azon agyalsz egyből, hogy mi lesz, ha az elsőre ráteszed a széklábat, vagy elrágja a kutyád, gyereked, majmod. A Beats (most már az is Apple) is megkérte az árát, de nem is szarakodik pár ezer forinttal, hogy egy picit érezd már szarul magad, ha kell még valami. Apróság, mégis jobb a lelkednek, hogy előre kitalálták, mire lehet szükséged.

A töltőhöz kell töltőkábel. Az Apple töltőt árul, töltőkábel nélkül. Kibontod, és használhatatlan. Nem az van, hogy ezzel mindenkinek megcsavarják a mellbimbóját, még annak is, aki mondjuk autópályát épít közpénzből, és neki aztán tényleg nem az ár számít?