Az Apple új laptopjának Touch Bar nélküli verziójából már Magyarországon is van néhány darab, de az igazán nagy dobásra, a Touch Bar verzióra várni kell. Eleinte 2-3 hét várakozást írtak az előrendelést leadó vásárlóknak, most már 4-5 hetet ígérnek az új vevőknek. Hiába, öt nap alatt többet rendelhettek az új laptopokból az Egyesült Államokban, mint bármelyik másik konkurens gyártó termékéből a Slice Intelligence szerint.

macbookprosales.png

Tekintsünk el az olyan "hiba a Mátrixban" jelenségektől, mint hogy a 01NetTV nevű blogon videós teszt jelent meg a Touch Bar MacBook Próról, amit nem sokkal később privátra állítottak. Hogy miként jutott a géphez a blogger, rejtély, hacsak nem nagyon szerencsés. Itthon valószínűleg nincs élő ember, aki meg tudná mondani a szállítások pontos dátumát, akár a hazai APR-ekbe. Beleértve az APR-eket, a disztribútort és a hazai Apple-t: tényleg ilyen titkos egy termékstart a cégnél.

screen_shot_2016-11-06_at_22_47_16.png

Ilyenkor az Amazon és más viszonteladók készletprogramjaiból kapunk általában fotót, ezek árulják el, mikorra ígérte az Apple a szállítást a retaileknek. Most úgy látják, hogy a céldátum november 17: ekkor érkeznek az új MacBook Prók. Akik az első között rendeltek, azoknak is november 17 és 25 között ígéri az Apple a szállítást az Egyesült Államokban.

Azt beszélik egyébként, hogy gondok voltak a Touch Barral. Az eredeti beszállító, egy szingapúri cég, nem tudta teljesíteni az Apple rendelését, ezért váltottak. Most a tajvani Wistron szállítja az új billentyűzetet állítólag.