Egy Touch Bar Demo nevű alkalmazást osztottak meg a GitHubon. A program segít abban, hogy kipróbáld a TouchBart anélkül, hogy minimum 649.990 forintot fizetnél a vasért, és még várnod is kellene a megérkezéséig.

Hogyan? Egyszerű: a macOS Sierra 10.12.1 build 16B2657 nevű béta már tartalmazza a TouchBar támogatást, tehát aki ezt az operációsrendszer-verziót telepíti, szoftveresen már nála vannak a megfelelő kódok, amik meghajtják a hosszúkás kijelzőt.

A Touch Bar Demo kétféleképpen mutatja meg, milyen gombok jelennek meg a TouchBaron. Egyrészt egy különálló maces appal, ami nem túl izgalmas, hiszen nem lehet nyomkodni, csak egérrel, a gombokat. A másik módszer viszont: egy USB-vel kapcsolt iPadre teszi ki a TouchBart, és annak a kijelzőjén nyomogathatjuk az újfajta lehetőségeket.

Egy TouchBar nélküli, és egy azzal szállított új MacBook Pro között 100 ezer forint a difi. Ennyiért lehet kapni egy új iPad mini 2-t, ami így elfuttatja a TouchBart, és még rengeteg más dolgot is. Lehet, hogy a legolcsóbb tabletjüket így kellene mostantól hirdetni: lecsatolható TouchBar!