Talán a legnagyobb áldozata a ma este bemutatásra kerülő Magic Toolbar az Esc gomb. Az Esc az informatikával egyidős, olyan, mint a liftben a Stop. Semmire sem jó, de jó érzés, hogy ott van.

macbook-pro-magic-toolbar.jpg

De nem kell félni azoknak, akik mindenáron visszahoznák az életbe ezt a funkciót: a macOS-ben jelenleg is lehetőség van a funkcióbillentyűk átprogramozására, így mondjuk simán beáldozhatjuk a tök felesleges Caps Lockot, és azt mondjuk mától te leszel az Esc. System Preferences → Keyboard → Modifier Key.

Az Apple meg, amíg nem fejleszti le a pletykák szerint 2018-ban érkező e-ink billentyűzetet, esetleg adhat az új Macek csomagolásához egy Esc matricát, amit a Caps Lock-ra ragaszthatunk. Vagy az amerikai és a magyar billentyűzetkiosztásokat még tovább darabolják, és ezeken a kategóriákon belül is lesz Caps Lock-os és Esces verzió.

Egyébként még egy adalék az estéhez: találtak az új Sierrában két ikont is, ami valószínűleg a Touch ID-val kapcsolatos funkcióknál jelennek meg.

screen_shot_2016-10-26_at_18_31_00.png

 

Ja, és ne várjatok 5K-s monitorokat még ma este, állítólag eltolták jövőre a bemutatót. Élvezzük a többit. Én este hétkor jelentkezem itt a blogon a szokásos képes-szöveges közvetítéssel, magát az előadást valószínűleg az Apple a saját honlapján, a szokásos módon teszi elérhetővé.

Holnap reggel pedig Csaba videós összefoglalóját nézhetitek meg.