A felújított londoni üzletben sokaknak feltűnt, hogy az Apple úgy helyezte ki az asztalra az iPhone  bemutatódarabokat, hogy azok nem voltak az asztalhoz kötözve, mint ahogy korábban - az itthoni APR-ekben is - megszokhattuk. De mint kiderült, az eset nem egyedi: az utóbbi hónapokban Kanadában és az Egyesült Királyságban is több helyen eltűntek a biztikábelek, és a látogatók úgy vehették kezükbe az iPhoneokat, mintha a haverjuktól kérték volna kölcsön.

És pont ez a cél.

screen_shot_2016-10-17_at_9_35_32_2.png

Fotó: cnet

A CNET kiderítette az Apple szándékát: a cupertinóiak szeretnék, ha a felhasználók természetesen vehetnék kezükbe a készüléket, mintha az övék lenne, kipróbálhatnák, milyen valójában kézben fogni. Sőt, akár zsebre is vághatnák, kipróbálni, elfér-e a naciban. Vagy felpróbálhatnának rá egy-két tokot, hogy eleve azzal együtt vehessék meg a cuccot.

Persze a kiállított iPhone-ok nem maradnak védelem nélkül: ha kisétálsz velük az ajtón, elkezd vinnyogni a sziréna, plusz a bolton kívül a telefon állítólag használhatatlan lesz. De így is nagy a kockázat, hiszen az Apple üzleteiben nincsenek látható kamerák, ez az Apple-féle vásárlási élmény része. Valószínű most van a nagypróba, ha nem lopnak túl sok eszközt a bevezetés után, elkezdik elhozni az új szabályozást egyre keletebbre, tán még az APR-ekbe is.