A Redditen írt bejegyzést egy Foxconninsider nevű felhasználó, azt állítva, hogy a Tsinghua egyetemi kampuszon dolgozik - ami a Massachusettsi Műszaki Egyetemhez hasonlíthat, csak Kínában. A Reddit moderátoroknak küldött néhány bizonyítékot erről, ők pedig igazolták az identitását. A bejegyzés arról szólt, hogy a Foxconn nemrég egy előadást tartott az egyetemen, két, egyelőre be nem mutatott Apple terméket megtárgyalva a diákokkal, kutatókkal.

Az egyik bemutatott cucc egy MacBook billentyűzet volt, ami a pletykák szerint a MacBook Próba kerül majd végül. És valóban: OLED funkcióbillentyű-sor kerül a hagyományos, fizikai billentyűsor fölé, ami dinamikusan képes változtatni a rajta elérhető funkciókat, virtuális gombokat, hangerőszabályzót, ésatöbbi. Ez lehet az a dobás, ami végre felrázza nemcsak a Macek kínálatát, de az egész laptop iparág aluszékonyságát.

A másik termékről egyelőre sehol sem esett szó, még pletyka szintjén sem. Egy Magic Keyboard volt. Valami ilyesmi:

screen_shot_2016-10-13_at_8_31_49.png

Egy olyan Magic Keyboard, aminek minden egyes billentyűzetén egy e-ink kijelző található. Így a billentyűkön megjelenő karakterek változhatnak, attól függően, mik a felhasználó igényei, milyen nyelven használja a billentyűt, vagy épp milyen alkalmazást futtat a gépen. Az Apple állítólag a Sonder nevű startuppal dolgozik az új billentyűzeten, ami várhatóan 2018-ra lesz kész. A Sondernek viszont van fent egy videója, így mi is láthatjuk, mire is készül az Apple:

Izgalmas idők. A billentyűkombinációk, amiket 2008 óta eliminálni akarok az életemből - és mindig tudtam, hogy végül az Apple teszi meg nekem ezt a szívességet -, végre a múlt ködébe vész majd.

Aztán lehet, hogy ordas kamu az egész, esetleg a Sonder vírusmarketingje. A cég mindenesetre elég erősen Apple-irányultságú, a mostanin kívül egyetlen videójuk van fent, amin Steve Jobs beszél a billentyűzetes statikusságának problémájáról. És a fenti képen is látszik, hogy maga a fejlesztés alatt lévő termék eléggé hajaz az Apple billentyűzetésre.