A Courier Mail szellőztette meg, hogy az Apple kirúgott néhány Apple Store alkalmazottat, miután kiderült, hogy rendszeres szokásuk volt a női ügyfelek telefonjáról leszedni a rajta található fotókat, majd azokat körbeküldeni chaten, ezt követően pedig egy 1-től 10-ig terjedő skálán értékelést adni az adott képen látható test kívánatosságáról.

A dolgozók állítólag a női munkatársakról is készítettek képeket, amiket szintén hasonló módszerrel értékeltek.

stpre.jpg

Az eset a brisbane-i Carindale Westfield boltban történt, de a hírek arról szólnak, hogy más ausztráliai Apple Store is érintett. És együnk őszinték, miért állnánk meg a gyanúval pont az ország határain? 

Az Apple egyébként kivizsgálta az esetet, és a közleményük szerint egyelőre nem találtak bizonyítékot arra nézve, hogy ügyfelek képeivel visszaéltek volna. Ha iMessage-ben küldték körbe a képeket, akkor nem is lesz, hiszen az ott történő beszélgetésekhez ugye az Apple sem fér hozzá.

Az biztos, hogy főhet Angela feje, a jövőben hogyan akadályozza meg a hasonló eseteket. Mert úgy látszik, hogy a minden részletre kiterjedő oktatás, az etikai kódex ismertetése annyira nem szegte kedvét az állatoknak.