Ha kétséged volt valaha, hogy a hidegháború kis kihagyással 2016-ban folytatódik, akkor olvasd el még egyszer a címet. Aztán az indoklást, hogy miért tiltották ki:

az oroszok miatt.

screen_shot_2016-10-10_at_15_48_57.png

Pontosabban az orosz hackerek miatt: a The Telegraph információi szerint a kormány aggódik az orosz kémkedéstől, és megvan rá az esély, hogy magas rangú politikai megbeszéléseket akarnak kihallgatni, elsősorban ruszki, bocsánat, orosz kémek.

"Az oroszok mindent meg akarnak hekkelni" - tette hozzá egy forrás, nyilván az órákra célozva.

A mobiltelefonok egyébként már korábban ki lettek tiltva az ülésekről, az okosórák pedig hasonló funkciót tudnak ellátni, ezért nekik is kint kell maradniuk. Ausztráliában egyébként gyorsak voltak, ott már korábban meglépték a tiltást.

A múlt héten kezdtük végképp elmélyülni az előttünk álló mocsárban, amikor az USA hivatalosan is Oroszországot vádolta meg a választásokkal összefüggésbe hozható online támadásokkal, a két ország pedig elkezdett nem kommunikálni egymással. Oroszország egyébként tényleg nagyon aktív online, akár a fenti esetről, akár az Oroszországot éltető, Putyin béke-forradalmárnak kikiáltó trollkommentelők hadáról van szó angol nyelvű oldalakon.

Várjuk, hogy a héten az Apple reagáljon erre, és esetleg kiadja az anti-orosz Apple Watch-ot, ami blokkol minden nyíltan orosz, vagy oroszbarát IP címről történő feltörési kísérletet.