A DxO Labs nevű képfeldolgozó szoftverek fejlesztésével és kamerák és szenzorok benchmarkolásával foglalkozó francia cég megvizsgálta az iPhone 7 képalkotóját.

camera_lens_large.jpg

Kezdjük a konkrétumokkal: 86-os pontszámot kapva kényelmesen veri a tavalyi 6s és 6s Plus által elért 82-es és 84-es eredményeket. Bár mindhárom készülék 12 megapixeles és 28 milliméteres gyújtótávolságú objektívvel rendelkezik, az idei iPhone már optikai képstabilizációval, nagyobb rekeszű lencsével és még tovább újításokkal szállhat versenybe.

Megjegyzik, hogy bár az iPhone 7 kisebb szenzorral rendelkezik mint legtöbb ellenfele, az Apple egy sor innovatív megoldást alkalmaz, hogy ez nem hogy egyáltalán ne érződjön, de még javulást is tapasztaljunk. Dicséretet kapott a nagy teljesítményű lencse, az hatékony szenzorelektronika és a beépített optikai képstabilizáció is.

Kiemelik, hogy jóval kevesebb a képalkotási hiba még a 6s Plushoz képest is, a textúra-visszaadás is páratlan és a fehéregyensúly is kifejezetten pontos. Boldogan üdvözlik a RAW-támogatást is.

Amiért viszont elmarasztalták: a finom részletek megjelenítésében tapasztalhatóak lemaradások, előfordulnak fókuszálási anomáliák és az alacsony fényviszonyok közepette világossági zajproblémák. Az új True Tone vaku is buksisimit kapott, bár azt is hozzáteszik, hogy a képek szélein azért még tapasztalhatók hiányosságot a LED-ek számának duplázódása ellenére is - ez persze általános a kamerás telefonoknál.

Felkészül a 7 Plus.