A mindig jól értesült Bloomberg dobta be a közösbe, hogy Cupertino boszorkánykonyhájában fővő projektek közül az egyik két éves fejlesztés után prototípus-fázisba lépett. Nem nehéz kitalálni, hogy mi is ez, hiszen ha végignézzük a kapcsolódó API bejelentése óta gyakorlatilag szépen ágyazgat meg neki fokozatosan a cég:

A következő Apple-dobás egy HomeKit-kompatibilis standalone Siri-hangszóró lehet.

Amolyan Amazon Echo-féle.

Hogy mit tud majd a lámpák, zárak, függönyök irányításán és a szokásos Siri-funkciókon felül? Az még elég homályos, de a lap értesülései arcfelismerő szenzorosokat, fejlett mikrofon- és hangszórótechnológiát sejtetnek - ez utóbbiakat az hasonló kategóriájú eszközök szarvashibáit kiküszöbölendő.

Az AirPods-ban debütált W1 chip újbóli felbukkanásában joggal bízhatunk, legalább hangcuccok párosítására vagy és abban is egészen biztos vagyok, hogy az eszközt vezérelhetjük majd az új füles segítségével is. A riport alapján az eszközöket a mérnökök már otthon tesztelik, ami általános gyakorlat új termékek esetében a cégnél.

Azonban még várhatunk rá egy ideig, ugyanis jó eséllyel az amerikai US Federal Communications Commission, azaz a helyi távközlési hatóság engedélyére is szükség lesz a piacra dobáshoz. Mondjuk szerintem egyébként az Apple szellemiségéhez jobban illene egy Apple TV-be integrált valami, mint az, hogy még egy kütyüt kelljen venni a nappaliba az összes többi mütyürke mellé. Ők tudják.

Persze az is lehet, hogy a Bloomberg-ék kivételesen nem olyan jól értesültek. Láttunk már falon pókot, ugye.