Azért titkos, mert bár benne van a készülékben, még sincs benne.

Talányos, mi?

Szóval a Plus előnye a hagyományos verzióhoz képest a másfélszeres memóriaméreten és a nagyobb kijelzőn túl ugye a dupla kamera, ami egyelőre nem sokat csinál. Lényegében tudsz 2x-es optikai zoomot használni, ami persze előny, de nem nagy, kétszeres zoommal nem lehet megváltani a világot és ezért kár is volt annyit dolgozni az optikákkal.

A mobil azonban a fentieken túl elvileg képes a mélység élességgel is játszani, tudjátok, ez az a jelenség, amikor lefotózol egy jó fényképezővel valakit közelről és a háttér elmosottá válik.

Ennek illusztrálására kérjük meg Emilyt.

Emily drága!

op44-251495-raw1200.jpg

Köszönjük!

Na szóval: ezt elvileg a 7 Plus is tudja, gyakorlatilag viszont nem, mert nem futott be hozzá iOS-oldalról a funkció, nem sikerült elkészülni vele.

A következő update-ben viszont már benne lesz. Ezt onnan lehet tudni, hogy már a bétában is benne van és a MacRumors stábja jól ki is próbálta a funkciót.

 

A tapasztalatok:

  • - a portré módon nagyon könnyű előhozni, egyszerűen egy újabb ablak jelent meg a videó-fotó-négyzet-tengelyen
  • - az egészet real time-ban látod, nemcsak egy utólagos effektről van szó
  • - nagyon szépen mossa a hátteret a képen, tényleg látod a játékot a mélység-élességgel
  • - nemcsak személyekkel, de tárgyakkal is működik (én sem értem, ezt minek kellett kihangsúlyozni, főleg hogy a daloló mexikói az nem tárgy, mi?)
  • - a képre ráközelítve azért látszik a csalás, nagyon erős blur van az éles tárgyak körül, miközben egy tükörreflexes gépnél nem vesznek el a téma részletei, például a kamerához közelálló macska szőrszálai

Ezzel együtt ez egy elég jópofa funkció, távolról nézve tényleg döbbenetesen jól mutató képeket tudunk készíteni, valójában kamerafronton ez jelenti az egyik legnagyobb előrelépést az iPhone-nál évek óta. Mondjuk a konkurensek egy lencsével is tudnak ilyesmit, igaz, az nem realtime és több képet is kell egymás után készíteni, szóval az előrelépés érzékelhető.