A PhoneBuff rendszeresen elvégzi tesztjét, amiben fogja a Samsung és az Apple aktuális csúcstelefonját, aztán egy friss reboot után elindít mindkettőn egy rakás alkalmazást, majd ezt követően újra végigfuttatja ugyanezt a sort. Az első kör sokat mutat a processzorteljesítményből és a háttértár sebességéből, a második meg leginkább arra világít rá, hogy milyen az eszköz memóriakezelése, hiszen akkor már jó esetben ramból rántja elő a kódot a cucc.

A 6S Plus vs S7 EDGE tesztet annak idején a 6S nyerte fölényesen, az első körrel majdnem húsz, a másodikkal majdnem negyven százalékkal gyorsabban végzett a kevesebb memória ellenére:

És mit mutat a legújabb verseny, amiben a 7-est hasonlítják össze a Galaxy Note 7-essel?

MÉGSOKKALBRUTÁLISABB előnyt:

De tényleg, a két mobil nem egy ligában játszik, az első körben negyven százalékot ver az iPhone a Samsungra, a két kört együtt feleannyi idő alatt nyomja le és ha csak a második körre koncentrálunk, azt látjuk, hogy a Samsungnak 70 másodperc kellett arra, amire az iPhone-nak 25!

Mindezt úgy, hogy az iPhone-ban feleannyi memória van, mint a Galaxy Note 7-ben.

Ja, és mielőtt bárki előjönne azzal, hogy a Galaxy Note-nak mennyivel több pixelt kell kiszámolnia a nagyobb felbontású kijelző miatt:

  • - a Samsungot senki sem kényszerítette, hogy annyi pixelt zsúfoljon a mobilba, amit csak VR szemüveggel lehet kihasználni, ami viszont a felhasználók elhanyagolható részének van
  • - Kipróbálták azt is, hogy gyorsul-e a mobil, ha leveszik a képernyő felbontását, és baromira nem:

 

Ennyit a teljesen értelmetlen és öncélú specifikációháborúról, amikor bárki azzal érvel az iPhone ellen, hogy annak gyengébb a hardvere. Az ember nem hardvert vesz, hanem telefont és csak egy kérdés számít: hogyan viselkedik a készülék, mint egység.

És a PhoneBuff tesztje szerint az iPhone sokkal jobban egyben van, mint a legkeményebb konkurensek.