Na nem kellett sokat várni az első teszteredmények felbukkanására, alig fél nappal a bejelentés után már el is kezdtek záporozni a geekbench-eredmények, amik remekül mutatják, hogy mivel van dolgunk: egy szörnnyel.

Eddig az iOS-birodalom legyőzhetetlen Godzillája az iPad Pro volt a maga 2,2 gigahertzes A9X-ével, valamint 3009 geekbench-pontjával single és 4881 pontjával multiüzemmódban.

Na hát erre vert most rá nagyon szépen a 2,23 gigahertzes A10-es 3233 single és 5363 multiponttal: utóbbi tíz százalékos gyorsulást mutat a tabletprocesszorhoz képest - ami egyébként most épp itt dolgozik előttem, mert utazom Kolozsvárra közönségtalálkozóra és egy nagy emberkísérlet részeként kértem az iCentre-től egy iPad Prót, és azt hoztam el munkára, izgi lesz, a kapcsolat meglepően jól indul:

fullsizerenderkkk.jpg

Az A10-es egyébként négymagos felépítésű, de mindig csak két mag dolgozik: amikor teljesítményre van szükség, az izmos párt vetik be, amikor meg szolidabb feladatok kerülnek elő, a visszafogottabb páros dolgozik.

A Geekbench szerint egyébként három gigabájt memória is került a mobilba, csak hogy időtálóbb legyen a konstrukció: ennek örülhetünk, de nem volt őrületesen nagy szükség rá, az optimalizálásnak hála ugyanis az iPhone két gigabájttal is simán hozta eddig azt, amit a konkurencia néggyel. Mindegy, az, hogy mostantól három gigabájtból gazdálkodik a mobil, mindenképp jó hír és ne is akarjatok kézzel-lábbal hadakozni ellene, az Isten Szerelmére!!!