Nem mondom, hogy már elkezdhetitek visszatartani a levegőt a keynote kezdetéig, de már csak négyet kell aludni az Apple következő keynotejáig. Ilyenkor sokatoknak jut eszébe joggal, hogy vajon Ming-Chi Kuo mit jósol. 

A KGI Securities vagy polipszerű informátorhálózattal vagy jövőbelátással rendelkező elemzője legújabb, mai keltezésű jegyzetében megosztotta a befektetőkkel és a sajtón keresztül velünk is, hogy mi várható szerinte a jövő héten.

A két legfontosabb dolog a dokumentumból a vadiúj, korábban a 9,7-es iPad Pro-ban bemutatkozott True Tone kijelző és a legalább Apple Watch szintű vízállóság érkezése. IPX7, bébi.

A korábbi híresztelésekkel szelével szembehugyozva ráadásul azt is kijelentette, hogy az Apple nem csak a 16-os, de a 64 GB-os verziót is megszünteti - a jövőben a telefonok 32, 128 illetve 256 gigabájtos verzióban lesznek majd kaphatóak. Az A10 értesülései alapján 2,4-2,5 GHz környékén ketyeghet majd maximális terhelés alatt, de a hivatalos órajel elvileg alacsonyabb lesz az energiafogyasztás és a hőkibocsátás csökkentése érdekében.

Ja, ha már kamera: a 7 Plus kétlencsés kamerájáról szóló pletykáját is megerősítette, sőt hozzátette: 12 megapixeles lesz mindkét "szem". Az egyik sír nagylátó, a másik telefotó zoom. A vakuban az iPhone 7 esetében már nem kettő, hanem négy LED-et találhatunk majd, amiből kettő hidegebb, kettő melegebb árnyalatú lesz. Ja, ha már megerősítés: szerinte is 3 giga RAM lesz a telefonokban, meg még feljavított 3D Touch szenzor illetve fizikailag nem mozgó Home gomb haptikus visszajelzéssel.

Asztroszürke helyett sötétes, feketébb árnyalatokat vizionál: a mattabb sötét feketét, és a fényesebb "zongorafeketét". Az utóbbi csillogós árnyalat a hírek szerint viszont csak a nagyobb tárkapacitású modelleknél lesz elérhető. Nyilván agyő a ronda antennacsíkoknak is.

A háromfeles jack hattyúdalára már tényleg a lőtéri kutya se kiváncsi, arra viszont talán igen, hogy az így megtakarított helyet az Apple arra használta, hogy egy második hangszórót és erősítőt rakjon a telefonba és állítólag a dobozban megtalálható lesz alapból a Lightning EarPods illetve a Lightning-to-jack átalakító is.

Szóval ja.