Jó hír az eretnekeknek, akik Macen is inkább a Microsoft programcsomagját preferálják vagy annak használatára vannak kényszerítve, ugyanis a redmondiak mostani Office 2016 update-jével együtt landol a támogatás a szokásos stabilitásnövelő, bugokat kigyomláló módosításokkal karöltve.

Ezzel az Excel, a OneNote, az Outlook, a PowerPoint és a Word is 64-bitesek. Ami még fontosabb, hogy nem csak a Microsoft hivatalos narratívája, de a mindenfelé olvasható kommentek alapján is sokat javult ezzel a felhasználói élmény, az alkalmazások érezhetően gyorsabban indulnak és funkcionálnak, mint korábban. Ha valaki közületek már próbálta, ne fogja vissza magát a kommentekben.

Akik benne vannak az MS Office Insider bétaprogramjában már korábban is kipróbálhatták, de a mostani rollout-tal mindenki számára elérhetővé válik. Ezzel kapcsolatos közérdekű közleményünk:

ha add-ineket használsz, értelemszerűen azokat sem árt frissíteni vagy kikapcsolni, mert amik nem lettek felkészítve a váltásra, nem fognak futni.

Saját platformjára egyébként a Microsoft már 2010-ben meglépte ezt, míg az Apple 2013-ban jött ki a 64-bites iWork és iLife verziókkal - hangyányit megkésve.

A címért pedig utólag is elnézést, nem tudtam kihagyni.