Ming-Chi Kuo, a KGI elemzője gyakran tekint a távoli jövőbe, hogy belső informátorokra hivatkozva bemutassa az Apple terveit. Most is így tett.

Jövőre, állítja, az Apple bemutat három új iPadet, egy 12.9 colos iPad Pro 2-t, egy olcsósított 9,7 colos iPadet és egy 

új, 10,5 colos iPadet!

A méretváltozás olyan kicsi a 9,7 colhoz képest, hogy elgondolkozunk, mire jó ez az egész. Természetesen adja magát, hogy az új tablet méretben megegyezzen a 9,7 colos táblával, de a kijelző saroktól sarokig tartana, így lenne valójában 2 százalékkal nagyobb a pixelekkel borított terület nagysága.

Ez lehetne az iPad Edge. Vagy ilyesmi.

Az olcsósított iPad az Apple A9X SoC-t használná, ami most az iPad Prókat hajtja. Addigra a Pro szériában már az Apple A10-es ketyegne. Így viszont nehéz elképzelnünk, mitől lenne olyan olcsó ez a tablet. Nem is lesz, valószínűleg. 

identify-ipad-pro-9-7.jpg

2018-tól az Apple továbbra is az OLED technológia bevezetését szorgalmazza, ezentúl Kuo szerint más radikális változás is lesz dizájnban. Flexibilis OLED kijelzőről is beszél, ami nem feltétlenül jelenti, hogy maga az iPad hajlítható lesz, úgyhogy nem tudom, mennyire lesz ez wow faktor.

És hogy kicsit maradjunk 2016-ban: az idén megjelenő iPhone 7, vagy mi lesz a neve, vízálló lehet egyes pletykák szerint. Az Apple viszont nem fogja ezt semmilyen módon kommunikálni, egyszerűen csak megtörténik - teszik hozzá. Ez egybevág a cég eddigi vízzel szemben tanúsított hozzáállásáról, eddig is folyamatosan fejlesztették a készülékek folyadékokkal szembeni ellenállását, mégsem kötötték az orrunkra, mennyi ideig bírják ki az iPhone-ok víz alatt.