Vonja le a végkövetkeztetést a Kantar Worldpanel legutóbbi mérései alapján. A második negyedévben újra nőtt az iOS telefonok piaci részesedése mind az USA-ban, mind az öt legnagyobb európai piacon. 

Észak-Amerikában 1,3 százalékos növekedéssel 31,8 százalékon állnak, míg az Egyesült Királyságban 3,1 százalékkal 37,2 százalékra sikerült felkapaszkodni.

A nagy rivális Samsungot is sikerült megelőzni, az adatok alapján az 6s/6s Plus volt a legkelendőbb készülék Q2-ben - az eladott telefonok 15,1 százaléka ilyen volt. A koreaiaknak a szoros második hely jutott: az S7 illetve az S7 edge a számok 14,1 százalékát tette ki, míg az iPhone SE a harmadik helyen áll, 5,1 százalékkal. A felturbózott 5s egyébként kifejezetten jó szezont zárt, az angoloknál a legkelendőbb telefon volt - az ott eladott okostelefonok 9,1 százalékát ő adta.

Persze Kína kissé lehűti a kedélyeket, ott 17,9 százalékra esett vissza a részesedés, ezzel a Huawei és a Xiaomi mögött áll Cupertino. Az SE ott nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mindössze az eladott telefonok 2,5 százalékát adta. Ez mondjuk nem annyira meglepő, ha eszünkbe jut, hogy a jelenlegi nagy kijelzőméreteket is pont az ázsiaiak miatt kezdte el nyomatni a cég.

Japánban még nagyobb volt a visszaesés, mondjuk ott volt is honnan. A 4,2 százalékos zsugorodással is még mindig 38 százalékon áll az Apple.