Az Apple szoftverekért felelős vezetői, Eddy Cue és Craig Federighi mesélt el egy rakás érdekes sztorit egy interjúban a FastCo-nak. Például, hogy amikor bevezették 2012-ben az Apple Maps-t és kiderült, hogy az nem működik különösebben jól (értsd: szarul működik), elég nagy zavar támadt a vezetőségen belül, amit valószínűleg úgy kell érteni, hogy oltári balhé volt.

craig-780x438.jpg

Elmesélték azt is hogy amikor előkerültek a problémák, rögtön tudták, hogy nem a projekt feladása a megoldás, hanem a térképre fordított energia megháromszorozása és az adatgyűjtés újfajta módszereinek bevezetése. Cue egy valós életből vett példával szemléltette az utóbbit: természetesen a csapatnak esélye sincs arra, hogy az utakon autózgatva fel tudjon térképezni minden újonnan nyíló golfpályát a világban, de ha azt látják, hogy egy bizonyos területen belül nagyon sokan használnak golfappokat, akkor egy jó rendszer már képes leszűrni ebből az adatból a megfelelő következtetést.

Mostanra már több ezren dolgoznak az Apple Mapsen, amit a cég egy fontos platformnak tart és amire rengeteg szolgáltatás épülhet a jövőben.

Cue mesélt Jobsról és Tim Cookról is.

“Mindketten nagyon sokat várnak el tőled, csak a stílus teljesen más”. Cue elmondta, hogy egyik főnökének sem túl jó érzés csalódást okozni, csak míg Jobs az ember arcába üvöltött, ha valami nem tetszett neki, addig Cook csendes pszichológiai hadviselést folytat. De azt is elmondta, hogy végső soron pont ugyanolyan rettenetes érzés nekik csalódást okozni: bár Tim nem üvölt, végül pont olyan nyomorúságosan érzed magad.