Nem az Apple szedte össze, kívülállók próbálták listázni a parancsokat, amiket a Siri megért. Noha a mindennapi használat során úgy tűnik, a Siri jól felfogja, amit szeretnénk elérni nála, ez a lista mégis csak 489 tételből áll. Ennyire szerény igényűek vagyunk időnként.

screen_shot_2016-08-03_at_14_04_02.png

Az oldalon témakörönként szerepelnek a példamondatok, amikre a Siri azonnal tudja a jó választ. Érdemes böngésznie annak, aki eddig még nem használta napi szinten a Sirit, de megbarátkozna az angol nyelvvel, és elkezdené az ismerkedést.

Tegyük gyorsan hozzá azt is, hogy a listából az jöhet le egyeseknek, mintha a Siri valamilyen egyszerű utasításfelismerő szoftver lenne, és amennyiben pontosan azt mondjuk, ami a listában szerepel, reagál, egyébként meg nem. Ennek a megcáfolására jó példa, hogy a weboldalon "Any missed calls?" kérdést hozzák fel példának, ha azt szeretnénk, hogy a nem fogadott hívásainkat listázza az asszisztens. Pedig lehet máshogy is próbálkozni:

img_0991.PNG

Mondjuk a dolog szépséghibája, hogy ugyan megpróbál minket megérteni a szoftver a fenti példában, de nem tökéletesen sikerül neki: minden hívásunkat listázza.

Vagy lehet ilyet is, szintén nincs a listában:

img_0992.PNG

Itt meg a today-t nem ismeri.

img_0993.PNG

Itt meg engem.

Szóval lehet, hogy a lista nem mutatja meg az összes lehetséges módját a kommunikációnak, de az biztos, hogy érdemes az elején ez alapján beszélni a Sirivel, különben nem biztos, hogy megértitek egymást.