Kanye West ismert arról, hogy időnként saját agya vagy külső forrásból adagolt kemikáliák hatására olyan szellemi hullámvasútra ülteti fel rajongóit a Twitteren, hogy azok alig bírnak leszállni. Fél éve azért könyörgött, hogy a tech-óriás cégek adjanak neki egymilliárd dollárt, mert ő ennek a generációnak a Disney-je. 

Most pedig azt követeli, hogy az Apple vásárolja meg végre a Tidalt.

A Tidal Kanye West haverjának, Jay Z-nek a zeneszolgáltatása, 4,2 millió előfizetéssel. Az Apple Musicnak 13, a Spotifynak 30 millió fizető előfizetője van, így noha korábban rebesgették, hogy az Apple felvásárolná a Tidalt, láthatjuk, hogy ez számukra nem annyira égető kérdés. És sejthetjük, hogyan tárgyal az Apple a számára nem annyira lényeges dolgok megvásárlásáról.

screen_shot_2016-08-01_at_09_21_51.png

Ezt erősíti meg Kanye West kirohanása, aki olyanokat állít, hogy

  • Ez a Tidal-Apple beef szétbassza a zeneipart.
  • Apple, add oda Jay-nek a pénzét, és ne játszd azt, hogy te vagy Steve. 
  • Tim Cook, Jay Z, Jimmy, Larry, én és Drake, Scooter pedig ezen a héten tárgyaljanak, telefonon, vagy személyesen!!! (Tim Cook, Jimmy Iovine, Larry Jackson, Jay Z, Drake, Scooter Braun - a szerk)
  • Csesszétek meg a pöcslengetős játékotokat. 100 év múlva mind meghalunk. Adjuk meg a gyerekeknek a zenéjüket.

Ez utóbbival nyilván arra céloz, hogy a Life of Pablo albuma Jay Z szogáltatásán belül jelent meg először, és Kanye akkor kijelentette, hogy soha nem lesz elérhető Apple Musicon. Aztán persze mégis. Biztos ettől lett mérges.

Annyi azonban tisztán látszik a tweetekből, hogy tényleg folyamatosan zajlanak - vagy eddig zajlottak - a tárgyalások az Apple és a Tidal között, és valószínűleg az Apple olyan feltételeket szab, amik nagyon kellemetlenek Kanye haverjának, ezt pedig a művész egy laza mozdulattal kiteregeti a világnak.