Múlt hét pénteken írt arról Ádám, hogy egyrészt a WWDC egyik nagy meglepetése a hamarost az Androidra is elérhető iMessage lehet.

16323-13028-11861-5273-150217-apple_pay-in_app-l-l.jpg

Ráadásul azt is pletykálják, hogy még az Apple Pay is integrálásra kerülhet, így ismerősöknek küldhetünk majd pénzt (persze ha végre Magyarországra is megérkezik hivatalosan a sokadik utáni körben). Így még értelmesebbnek tűnik az Androidos expanzió.

Habként jött a tortára a hétvégi értesülés, hogy az Apple szolgáltatásának háza táján nem ez lesz az egyetlen újdonság. A Digital Trends azt írja, hogy a korábbi pletykák igazak lehetnek és nemsokára webes felületeken is használhatóvá válik a szolgáltatás néhány kiválasztott partnernél, amolyan PayPal alternatívaként.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezt hogyan oldják majd meg az olyan Touch ID-val nem rendelkező eszközökön, mint egy PC, vagy a Mac és az sem ismert, hogy csak Safarival fog-e működni, vagy mással is mehet majd. Az Apple előéletét ismerve azonban attól nem kell félnünk, hogy vajon biztonságos lesz-e.

Az Apple Pay ezen hírek fényében az idei fejlesztői konferencia egyik főszereplője lehet - kb öt óra múlva megtudjuk, tényleg így lesz-e.