16368-13123-iphone6s-appstore-l.jpg

Megjelent egy tanulmány, amiből kiderült, hogy az átlagos költés 35 dolcsi volt az Egyesült Államokban A legnagyobb részt ebből a játékok adták 25 dolcsival, zenére alig 3,4 dollár jutott, míg a kapcsolatépítő programokra 1,8 dollár, szórakoztatásra 1 dollár, lifestyle-ra 0,4 dollár, a maradék 12 kategóriának meg 6,8 dollár.

Ez nem különösebben izgalmas, viszont a cikk hatására megnéztem, hogy én mennyit költöttem az elmúlt 12 hónapban és ez a nyomozás már sokkal érdekesebbnek tűnt. Sajnos nincs épeszű összegzőrendszere az Apple-nek, azt kell tenned, hogy elindítod az iTunes-t, ráböksz a nevedre, ott az Account Infóra, majd a Purchase History-ra és manuálisan összeadogatod a költéseidet 2015. március vége óta.

mac-apple-music-sign-in-account-info.png

Nálam például kiderült, hogy lényegesen többet költök, mint egy átlagos amerikai, az elmúlt évben 264 eurót, vagyis havi 22-t: másfél hónap alatt annyi pénzt hagytam az Apple-nél, mint egy amerikai egy év alatt.

A kiadásaim legnagyobb részét az X2PRO nevű program adta 60 euróval, ami az FCPX-nek segít exportálni a hangsávokat, ezt az Xtractor utómunkáihoz kellett megvennem. Szintén elég sok ment el a különféle Apple-szolgáltatásokra, az iTunes Match-ra, az Apple Musicra és az iCloud-tárhelyre, amiből most már egy terát bérelek havonta. A maradékon néhány pro app és főként sok zene osztozik, amelyik dalt ugyanis meg lehet venni az iTunes-ban, azt nem próbálom, khm… alternatív forrásból beszerezni. De ha valaki úgy dönt, hogy nem teszi elérhetővé a számot, akkor rossz érzés nélkül nézek más csatornák után.

Kábé ennyi. Ha van türelmetek, számoljátok össze, hogy nálatok mi a helyzet és írjátok le kommentben, mert tök érdekes lenne látni!