Mindenkiben élénken él még, hogy mekkora hiszti volt a 2014 szeptemberében lezajlott iPhone 6 keynote után a kiálló kameralencséből. Persze nem csak mi gondoltuk azt, hogy ez nem annyira illik az Apple színvonalához, a cég marketingesei is. Finom ferdítéssel a mai napig lespórolják a kis protrudált részletet a telefon vékonyságát világbakürtölő promóanyagokról. Nem hiszed? Nézd meg a termék dizájnjának szentelt aloldalon.

Az egyébként nemzetközi skálán is inkább a megbízható felé billenő Nowhereelse.fr most az Apple egyik beszállítójától kiszivárgott infók alapján azt írja, Cupertino az iPhone 7-tel köszörülné ki a csorbát. Ez persze csak azokat érinti, akik negyedmilliós telefonjukat főleg a dizájn miatt kedvelik és nem hajlandók tokkal elfedni a korábbinál azért sokkal megosztóbb formatervet. Így fog kinézni, legalábbis Steve Hemmerstoffer főszerkesztő grafikája alapján:

iphone7nowhereelseleak.jpg

A kérdéses beszállító amúgy az a Catcher Technology, ami 2014-ben egy jóval kellemetlenebb hír kapcsán került reflektorfénybe utoljára igazán: a cég egyik kínai üzemében védőfelszerelés nélkül, fizetetlen túlórában dolgoztatták a helyi munkaerőt, méghozzá erősen mérgező anyagok társaságában, ráadásul nem voltak hajlandóak tetovált vagy 45 év fölötti embereket alkalmazni, ami azért valószínűleg még a kínai munkajogi szabályokkal is összekötné a bajuszt. Bár, a fene tudja.

A szaksajtó nagy része a kiálló kamera eltűnésén akadt fenn, de úgy néz ki, az új kültakaróval eltűnhet a másik nagyon megosztó dizájnelem, a két antennacsík is. Engem speciel az asztroszürke 6S-emen nem zavar, de tény, hogy a többi szín esetében azért lényegesen ízléstelenebb hatást kelt.

Hogy teljes legyen az audiofilek boldogsága (figyelem, irónia!) a korábban már sokszor előkerült jack-eltűnős pletykákat is alátámasztani látszik a kép, amire Steve (hogy máshogy hívnának egy francia Apple-blog főszerkesztőt) alapozta dizájntervét:

nowhereelse_leak_iphone7.jpg

Windows XP? Ne már srácok. A viccet félretéve a Gonosz és Csúnya Kiálló Kameralencsét a kép alapján egy kézzel is alig érzékelhető kis karima válthatja. Jócskán ideje lenne már. Ujjak keresztben.

A képek a Nowhereelse.fr-ről származnak.