Egy Fortune interjúban beszélt Cook az autós projektről, és annak ellenére árult el rengeteget, hogy konkrétumról egyáltalán nem beszélt. Azt mondta, csak próbálgatják magukat ezen a területen, hátha lesz valami.

Nem kell nagy összegeket költenünk ahhoz, hogy felderítsük magunknak ezt a területet... Amikor elkezdünk majd nagy pénzeket beletolni, akkor majd elkötelezettek leszünk a projekt iránt. De mi csak felfedezünk. Arról szól, hogy kíváncsiak vagyunk...

cook0315-11.jpg

Tök érthető álláspont, amíg nem kezdünk el számolni. Amíg nem számoljuk ki, mit jelent az Apple-nek a tét nélküli próbálkozás, ami csak kevés pénzt emészt fel, ami mellett lehetnek csak úgy egyszerűen kíváncsiak.

A Wall Street Journal szerint több száz alkalmazott dolgozik már most a Project Titanon. 

Egy autóipari mérnök átlagos éves fizetése juttatásokkal 41.000 és 104.000 dollár között mozog. Kaliforniában, az Apple-nél, egy titkos projekten ez nyilván inkább a felső tartományban van inkább. De vegyük az átlagot, 70.000 dollárt. Az adóktól most tekintsünk el.

Azt látjuk, hogy évente az Apple kifizet 15-35 millió dollárt, 4-10 milliárd forintot kizárólag munkabérre.

Plusz azért nyilván fel kell szerelni műszerekkel azt a "felderítőállomást".

Most láthatjuk, mit jelent annyi pénz felett diszponálni, mint az Apple. Ez az összeg csekélység, kerekítési hibahatár, nem fáj, ha nem lesz belőle semmit. Legalább had fun.

tumblr_mrs585lkse1s5e5bko1_500.gif