Új és mulatságos hibát találtak az iOS rendszerben: ha 1970 január 1-re állítjuk az órát bármely iOS-eszközön - valószínűleg bármely operációsrendszer-verzión -, a telefont végleg kinyírjuk. Tényleg.

Ilyen egyszerű még sosem volt kicsinálni egy iPhone-t. Csak be kell menni a Beállításokba, azon belül Általános, majd Dátum és Idő. Az automatikus időbeállítást kikapcsolva el kell kezdeni lefelé szkrollozni, egészen 1970.01.01-ig. Ha ezt beállítjuk, már csak újra kell indítani a telefont, és készen vagyunk.

A készülék nem fog bebootolni.

Beteheted DFU-módba, és felcsatlakoztathatod az iTunes-ra, nyomhatsz backupot, akkor sem jut át a boot képernyőn. Egyelőre nincs biztos módja, hogyan lehet újra életre kelteni egy telefont vagy tabletet, ami 1970-ben ragadt. Valakinek 5 óra múlva sikerült elindítania (de ekkor is eléggé szaggatós volt a rendszer), valaki egy SIM-kártyacserével megoldotta a dolgot. 

Lehet, hogy 46 év, 1 hónap és 11 nap múlva magától életre kel, nem tudni. Ezt még szerintem senki sem próbálta.

Nem ez az első eset, hogy az Apple-nek az időmérőjével akadtak gondok, emlékezzünk csak az update utáni ébresztés-kimaradásra. Mondjuk azóta már órát is piacra dobtak, úgyhogy nincs miért aggódnunk!