A CrashSafari.com csodálatos egyszerűsége miatt került a figyelem középpontjába. Az url mindent elárul az oldal céljáról ÉS eszközeiről: lefagyasztja a Safari böngészőt. iOS-en, OS X-en, bárhol.

Közben nem szedi el a bankkártya-adataidat, nem posztol a nevedben Facebookon, nem lép be a leveleződbe, nem leszel tagja egy zombihálózatnak. Egyszerűen

lefagyasztja a böngésződet.

A Safarit nálam úgy megizzasztotta, hogy szinte az egész rendszer leállt, a Firefox intelligensebben rohant a vesztébe tőle, őt le tudtam simán állítani külön. A Chrome kiröhögte a kódot.

Ami egyébként borzasztóan egyszerű, tartalmaz egy headert, amit egyébként sem láthatsz meg, és egy rövid JavaScript kódot, ami vagy ezerszer hívja meg a HTML5 History API-t. A linket rövidítve osztják meg egymással a vicces kedvű emberek, akik tényleg, igazán rácsodálkoznak, hogy valaki meghecceli a másikat.

screen-shot-2016-01-25-at-15-15-08.png

Volt egy pár év az életünkben, amikor a "vírus" kifejezésen éppen az ilyen ártatlan hülyeségeket értettük, hiszen nem volt senkinek a banki adata a számítógépén, a legtöbb az internetre sem volt csatlakoztatva, floppin vittük haza a hasonló szarokat, amiktől a végén úgy nézett ki a vindóz, mint a karácsonyfa.

Újra a kilencvenes években érzem magam.

Egyébként ha én az oldal gazdája lennék, akkor most írnék be ennél ártóbb kódot a weboldalamra, hogy mindenki rólam beszél egy fél napig. Úgyhogy inkább nem kattintsatok, ne osszátok, akármilyen fantasztikus viccnek is tűnik.