Az Apple a tegnapi frissítésekkel még egy aloldalt mutatott be: a CarPlay-kompatibilis autókat listázzák.

Mert már listázni kell. Több mint 100 modellben lesz hamarosan elérhető a CarPlay, amivel a Siri, a Maps, a telefon funkciók, a zenéink és az üzeneteink elérhetőek az autó kijelzőjén, plusz az alábbi programokat is nyomkodhatjuk:

screen_shot_2016-01-12_at_10_20_39.png

A Suzuki, Skoda vonaltól egészen a Ferrari, Audi luxusautókig megtalálható sok gyártó, és nyilván érdemes frissítgetni, mert ezentúl minden bejelentés bekerül ide is.

A felsorolás nem jelöli külön, hogy a Ford a 2016-os modellekbe - az összesbe - egy szoftverfrissítéssel elérhetővé teszi a CarPlay-t. 

screen_shot_2016-01-12_at_10_19_20.png

A listán ugyancsak nem szerepel a BMW, aminek az elnöke, Harald Krüger tavaly év végén jelentette be, hogy ők is kinyitják az ajtókat az iOS-nek. Persze konkrét modellekről még nem volt szó. 

Egyébként sok népszerű gyártó nem szerepel a listán, így a Mazda és a Toyota sem siet azzal, hogy az iPhone-használók kedvére tegyen. Utóbbiak legkorábban 2015-re ígérték az első CarPlay-kompatibilis modelleket eleinte, aztán nem sokkal eltávolították a közleményből a 2015-öt, és csak azt írták: nem tudják, mikor lesz elérhető náluk a ficsör.

Szerintem lehet ellenállni ennek, csak a világon semmi értelme, és ez már most tisztán látszik.