Elég fura volt, amikor az iPad Prót az elvileg hűséges társa, kecses Izoldája, négylábú Rocinantéja, az Apple Pencil nélkül kezdték el forgalmazni.

screen_shot_2015-11-22_at_22_03_01.png

Aztán elkezdték forgalmazni, de gyorsan elkapkodták a kezdő készleteket online. Jelenleg 4-5 hét a szállítás az apple.hu-n.

Aztán - ha mindez nem lenne elég - a vásárlók elkezdték LOPDOSNI az eszközt az Apple Store-okból. Valahol érthető ez, elvégre hiánycikk, méretben pedig nagyjából egy túró rudi, ami tök alkalmassá teszi az egyszerű eltulajdonításra.

De még tovább fajult. A Tumblr társalapíója, Marco Arment is kiakadt, mert az általa látogatott Apple Store mindösszee 20 Apple Pencilt kapott, amit végül egyetlen ember vásárolt fel. És hagyták neki. Hogy miért vesz valaki 20 darab 100 dolláros stylust?

Mert ha egy Apple cuccból hiány van, hülyére keresheti magát vele az eBay-en.

Jelenleg valaki 650 dollárért árulja az Apple Pencilt, de az 500-as ár simán benne van (az ötszörös ár a 36 990 forintos eszköz esetében itthon 185.000 forintot jelentene a stylusért). A 169 dolláros Smart Keyboard hasonló utat jár be, őt 200 és 650 dollár között árulják. Az árrésben persze ott a kockázat: amint lefordul pár millió darab a kínai gyártósorról, hirtelen elillan ezen eszközök eszmei értéke, és csak a veszteséges eladás maradhat végső mentsvárnak.