Szeptember 16-ra ígérte az Apple a watchOS 2 kiadását is, de láthatóan nincs sehol az update. Nem véletlenül: a kiadás előtt egy hibát találtak az új operációs rendszerben, amit javítani kell. 

Úgyhogy javítják. A hivatalos megjelenési idő: hamarosan.

Szerencsére az iOS 9 éppen elég újdonságot tartogat, amit megszokhatunk. Amiket tegnap óta nagyon szeretek iPhone-on:

jegyzet.jpg

Jegyzetek. Végre egy napon lehet említeni az Evernote-tal az Apple saját fejlesztésű jegyzetkészítőjét. Oké, még mindig sokkal több funkciót tartalmaz az utóbbi, de várható, hogy az iOS 10-e már az Apple is teljesen felzárkózik. A checklistek nagyon jók, de főleg azt szeretem, hogy bármelyik appból küldhetek tartalmat a Jegyzetekbe, szépen kiemelve, tagolva megjelenik a kis doksiban.

Egyébként a Jegyzet app első indításkor megkérdezi, frissíted-e - ez esetben nem tudod a Maceddel szinkronizálni, mert visszafelé nem kompatibilis, és az El Capitan frissítés még nem érkezett meg -, vagy maradsz a hagyományos appnál. Ha utóbbit választod, bármikor meggondolhatod magad, csak lépj vissza a jegyzeteidhez, ott láthatod a Frissítés gombot:

img_1170.PNG

Gyorsabb lett a rendszer nálam az iPhone 5-ösömön. Nem teker, nem gondolkozik, csinálja. Már nagyon hiányzott, az iOS 7-tel volt talán ilyen utoljára.

img_1172.PNG

Imádom, hogy én választhatom meg, mikor menjen alacsony töltöttségű módba a telefon. Akár 100%-nál is átkattinthatom a kapcsolót, ha tudom, hogy hosszú és töltőmentes napnak nézek elébe. Egyelőre nincs infóm arról, mennyivel hosszabb ideig bírja egy régebbi iPhone így, de az Apple legfeljebb 3 óra spórolást ígér, nyilván ez az értéket a legnagyobb létező iPad-akksin mérték, az egyébként is megnövelt iOS 9-es élettartam mellett. De azért 20-30 százalékra simán lehet számítani.

img_1173.PNG

Jó az iCloud Drive app, néhány év után be kellett látniuk Cupertinóban: az emberek a könyvtárstruktúrában gondolkoznak, és látni akarják a fájljaikat, egy helyen. Csak eljutunk lassan odáig, hogy lesz egy kicsinosított iDiskünk. Hiába szüntette meg az Apple, csak visszamászott.

img_1169.PNG

Szép és okosabb a Spotlight kereső, bár egyelőre nyilván információhiányos. Pár nap, hét, és a szokásainkat kiismerve jó találati javaslatokat fog már adni a proaktív algoritmusokkal kiegészülve. Az öröm az lesz, amikor felébreszted a telefonod, ami már rögtön felkínálja neked azt a tevékenységet, amit épp akkor szerettél volna elvégezni. Mert kiismerhetőek vagyunk.

Szeretem, hogy egy készülő levélben dupla kattintással elérhető a melléklet beszúrása, és nemcsak az iCloud Drive-ot ajánlja fel forrásként, hanem a Google Drive-ot is.

Jó lesz ez.