Az Xcode 7 GM-ben találtak utalást az új hardverek specifikációira, így most már tudjuk, amit eddig csak sejtettünk:

Az iPhone 6S és iPhone 6S Plus telefonokban a korábbihoz képest kétszeres memóriaterület áll rendelkezésre. Így végre Csaba vágya is teljesült, aki folyton arról panaszkodott, hogy a 6-os széria mindig elfelejti a böngészőablakokat, pedig alig van nyitva néhány. És Csaba nem az a textúrabetöltős-gamer típus, ha erre gondolnátok.

screen_shot_2015-09-14_at_08_29_47.png

És ami még ennél is jobb, hogy az iPad Pro 4 giga RAM-mal ugrik ki a csomagolásból. Ez pont négyszerese az iPad Air 2-ben található mennyiségnek. Az osztott képernyős multitaskinghoz pont jól jön majd.

Az Apple az iPhone 5 2012-es bejelentése óta ottragadt ennél az egy gigabájtnál. Rém idegesítő volt az egész, hiszen egyrészt tényleg negatívan befolyásolta a felhasználói élményt, másrészt tök olcsó és egyszerű lett volna kettőt pakolni az új készülékekbe az egy helyett. Kívülről olyan érzésem volt, mintha a Steve Jobs távozásával lassan eltűnő, "majd én jobban tudom" mentalitás egy baromi értelmetlen területen tartaná az állásokat, évekkel a háború befejezése után. 

Mindenesetre látva a hardverkonfigot, ha egy olyan tabletet kerestek, ami négy-öt év múlva sem nyújt olyan érzést bennünk, hogy KILL ME, akkor az iPad Prót javaslom.