Hanem a Swatch.

A svájci óragyártó úgy érezte, itt az idő. 44 országban szereznék meg a jogot arra, hogy a One More Thing szóösszetétellel népszerűsítsék a termékeiket. 2014 novemberében adták be a doksit, most került nyilvánosságra. 

Ezenkívül benyújtották még az igényt a "Tick different" szóösszetételre is. A Think different, az Apple 1997 és 2002 között nyomatott szlogenje már foglalt volt, de úgy gondolták, meglovagolják ezt a hullámot is egy kis változtatással (a tick az óra kattogásának hangutánzó szava, magyarul tik-tak).

Nem tudni, milyen reklámkampányt terveznek, és milyen okból próbálnak kiszorítóst játszani az Apple-lel. Talán okosórát terveznek piacra dobni. Talán csak trollkodnak. Legutóbb akkor kerültek szabadalmi összetűzésbe az Apple-lel, amikor az iSwatch nevű termékük miatt szólaltak fel: nem engedték, hogy az Apple iWatch néven dobja piacra az órát, mert összezavarná a vásárlókat a hasonló név.

screen_shot_2015-08-23_at_21_38_43.png

Aztán végül nem iWatch lett az Apple órája, mint ahogy egy ideje már nem is használják az i kezdőbetűt a termékek nevénél. Az biztos, hogy ha a szabadalom a Swatch-nál van, az Apple nem használhatja a One More Thing szóösszetételt a saját marketing anyagaiban. Persze a keynote-on elhangozhat továbbra is Steve Jobs külön bejáratú szólása, ahogy elhangzott az Apple Watch bemutatón is, Tim Cook szájából, de semmi több.