Az Apple Airdrop nevű szolgáltatásában az a csodálatos, hogy amikor szükség lenne rá, akkor éppen nem működik. Próbálnánk egyik Apple-vasunkról a másikra küldeni fájlokat, de az eszközök általában nem látják egymást. "Biztos bennem van a hiba" - gondoljuk szomorúan, és átküldjük emailben a cuccot.

Pedig a szolgáltatás működik, és erre most már bizonyíték is van. Az Egyesült Királyságban hallottak egy emberről, aki simán használja, sőt bűncselekményt is elkövet vele.

A cyber-flashing lényege, hogy az elkövető a saját nemi szervéről készült fotót átdob a körülötte lévő, véletlenszerűen kiválasztott embereknek az Airdrop segítségével. Aki ugyanis úgy állítja be a szolgáltatást, hogy bárkitől fogadhat fájlokat, az akár a buszon mellette ülő emberrel is kapcsolatba léphet ilyen módon. A 34 éves Lorraine Crighton-Smith is így járt: vonaton utazott, amikor felugrott a kijelzőjén egy pénisz fotója.

Ajándékba küldte neki egy szájberszatír.

A rendőrség már nyomoz az ügyben, hiszen azon túl, hogy az Airdropon csak Lorraine-ként megtalálható hölgyet sokkolták a képek, akár egy gyerek telefonjára is kerülhettek volna a szájberszatír képes anyagai. 

ad_177925283.jpg

Egyébként könnyen elkerülhető, hogy cyber-flashing áldozattá válj. A beállítások között az Airdrop menüjében kell figyelni arra, hogy csak a telefonkönyvedben található emberektől fogadhass fájlokat. Alapból így van beállítva az iPhone-okon.

Gézának köszi a linket.