Az első három hónap ingyenes. Ezután az előfizetési díj havi 10 dollár.

Sok pletykát hallottunk már az Apple új zenei szolgáltatásáról, a New York Post fenti mondata sem teljesen ismeretlen állítás. Az viszont igen, hogy az Apple pontosan így akar elszámolni a zenei szolgáltatókkal is.

Vagyis az új regisztrálók esetében az első három hónapban a szolgáltatóknak is ingyen kell adniuk a tartalmat, korlátlanul.

Jó látni, hogy az Apple tárgyalási módszere mit sem változott Steve Jobs óta. Értitek, leültek a szolgáltatókkal, hogy "kitaláltunk valamit az ingyenes stream ellen, segítünk nektek több pénzt keresni". "Hú, ez nagyon jól hangzik, folytasd." "Ingyen kellene adnotok az előfizetőinknek a dalokat, aztán minden jó lesz."

Pont olyan magasra rakták az állítólagos Kánaánba vezető kerítés lécét, hogy éppen horzsolja le a segget, amikor átugorják.

Egyébként meg őrült beszéd, de van benne logika. Egy három hónapos ingyenes használatra a legtöbben beregisztrálnak majd, főleg hogy a tartalom más lesz, mint amit a többieknél kapni: az Apple állítólag a rapper Drake-kel, David Guettával, Pharrell Williamsszel is tárgyal, hogy legyenek vendég DJ-k, vagyis hogy az ő zenei összeállításaikat hallgathassák a rajongók. Rohadt sok új Apple ID lenne beregisztrálva, a meglévőek pedig tuti rákattannának. Innen már csak a terméknek kell jónak lenni, ahogy a mondás tartja.

itunes.jpg

Az egész állítólag egy "best of Pandora, Spotify és YouTube" dolognak ígérkezik, egy megújult iTunes Radióval, a fenti szolgáltatással és egy Apple Connect nevű videómegosztó lehetőséggel, ahol a felhasználók a saját felvételeiket tolhatják be a zenék alá. Noha az Apple már megütötte a bokáját a közösségi szolgáltatások piacán, úgy tűnik, megint megkísérlik az áttörést.