Korábban már írtunk róla, hogy miután tavaly az Apple megpróbálta lecserélni az iOS-készülékekbe tervezett egyedi chipek fő beszállítóját (Samsung) a TSMC-re, idén idén ismét meggondolták magukat. Úgy tűnt, hogy megint a dél-koreaiaknak kedveznek, és az Apple fő versenytársa az összes A9-esre megkapja a rendelést.

Most azonban Ming-Chi Kuo, aki korábban is pontos információkat szolgáltatott a távol-keleti gyártósorok világából, azt mondja, az Apple az utolsó pillanatban meggondolta magát. Az összrendelés 30 százalékát mégis a TSMC-nek adják, 70 százalék marad a Samsungnál.

blur.jpg

Állítólag azért, mert jól fogynak a Galaxy S6-sorozat tagjai, és a cupertinóiak félnek, hogy a Samsung inkább a saját eszközeit nyomja majd meg ahelyett, hogy az iPhone 6S-eket szolgálná ki.

Van benne valami.

A Samsungtól 14 nanométeres technológiával készülő A9-eseket rendeltek, míg a TSMC a 16 nanométeres FinFET Turbo dizájnt tolja, amire korábban csak legyintett az Apple. Most viszont állítólag meggyőzte őket a chipük teljesítménye.

Egyébként a Samsungról sem kell azt gondolni, hogy félvállról venné a beszállítói kapcsolatát az Apple-lel. Nemrég egy 200 főből álló dedikált csoportot hozott létre, akiknek a feladata az Apple kijelzőigényeinek nyomon követése és a kijelzők gyártása.