Az Apple kinyomta az OS X 10.10.3 első publikus bétáját, ami többek között tartalmazza a Photos appot. Így most már bárki kipróbálhatja a pehelysúlyú fotós programot, amivel az Apple a behemót, nehézkes iPhotónak int búcsút.

screen_shot_2015-02-14_at_23_18_50_1.png

A bétatesztelésre itt lehet jelentkezni, az Apple ID-vel való bejelentkezés után az Enroll your Mac gombra nyomva lehet letölteni azt a fájlt, amivel a gépünk alkalmas és jogosult lesz a béták fogadására. Nem érdemes az elsődleges gépünket használni bétatesztelésre, és mindenképpen nyomni kell egy backupot a telepítés előtt.

A Photos app automatikusan megkeresi az iPhoto könyvtárat a gépen - amennyiben csak egy darab van belőle -, és azt használja. Nem duplázza a képeket, ugyanazt a master fájlt használja, mint az iPhoto. Néhány metaadatot (zászló, csillagok) kulcsszavakra alakít át.

Miután fent van az app, lehet aktiválni az iCloud Photo Library-t. OS X-en a Photos > Preferences > iCloud beállításnál kell bekapcsolni, és minden eszközön külön aktiválni kell (iOS 8.1.3 eszközön: Settings > iCloud > Photos). A képek és videók automatikusan feltöltődnek a felhőbe.

A letöltés előtt az ismert hibák is elolvashatóak. GK pedig jól megmondta nemrég nekünk, hogy mik a tapasztalatai. Szóval csak óvatosan, és legyen kéznél Valeriana.