A 9to5Mac szerzett meg néhány belső információt az Apple-nél dolgozóktól az Apple Watch-csal kapcsolatban. Elég sok embernek van már tapasztalata ott, hiszen a cég kábé 3000 tesztkészüléket osztott ki, hogy használják, próbálgassák a munkatársak, aztán jelentsenek.

Szóval mint kiderült, az órában egy S1 kódnevű chip végzi a számításokat, ami meglepő módon eléggé erős. A teljesítménye nagyjából az A5 processzornak felel meg, ami az iPhone 4S-ben mutatkozott be, de a mai napig ott van a termékpalettán, az iPod touch-okban.

A kijelző a Retina cuccok szintjén van, valamint 60 fps-t simán visz.

screenshot-2015-01-22-14-06-36.png

Az Apple a töltésről egyelőre csak annyit mondott a bemutatón, hogy egy napot végig bír az óra, de azért esténként tölteni kell majd. Most kiderült néhány egyéb részlet ezzel kapcsolatban. Például hogy eleinte ezt úgy képzelték, hogy 2,5 - 4 óra aktív használatot vagy 19 óra aktív/passzív használatot bírna az óra. Standbyban 3 napig, sleepben 4 napig maradna. A lap forrása azonban elárulta, hogy a 2-3 nap reálisabb, akár standby, akár valami energiatakarékos módról beszélünk.

Most tehát ezt tudja az óra a teljes feltöltéstől a lemerülésig:

  • 2,5 óra erős használat, például játék, vagy
  • 3,5 óra standard app-használat, vagy
  • 4 óra fitnesz-program futtatás (maratonra készülőknek tehát nem ez lesz az ideális megoldás)

Az órával szemben elvárás, hogy három órán keresztül mutassa a számlapot lemerülésig, beleértve az animált másodpercmutatókat meg egyéb grafikai szarságokat. Persze ez nem az életszerű használatról szól, a számlap csak akkor látszik, ha épp ránézünk az órára, egyébként sötét a kijelzője, és legfeljebb a háttérben fut valami alkalmazás. De azért azt jelenti, hogy ha őrülten sűrűn nézünk az óránkra, és rákattanunk az animált Mickey egér micsodájára, azért le tudjuk ezzel szívni az akksit mondjuk a harmadával a nap végére. Aminél azért többet vártam volna, így véleményem szerint még a 24 órás teljesítmény csak egy ideális helyzet lesz.

Az indukciós töltő sem muzsikál jól, állítólag az elvártnál lassabban tudja csak feltölteni az órát. Dolgoznak az ügyön.