almalé és kungfu Rólunk

Appleblog - Wozniak Bandi: Az első Mac

Bandi kéthetente, szombatonként mesél nektek az Appleblogon az Apple múltjáról. Most épp arról, hogy miként készült el az első Mac. Vigyázat, a nagy része true story (incl. sírás)!

 

A csatornára itt tudtok feliratkozni.

Az ebook-olvasót itt tudjátok megvenni.



Szereld magad: így kapd szét az iPhone 6-osodat

Az iFixit korábban összesen 7 pontot adott az iPhone 6-nak szerelhetőségre, ez pedig már elég arra, hogy otthoni “szereld magad” oldalt hozzanak létre azoknak, akik nem bíznák a szervizre a piszkos munkát. Még ha olyan jó szervizről is lenne szó, mint a Speedshopé, amit rajtunk keresztül is elértek. Reklám volt!

Na de komolyra fordítva, megnéztem, hogyan cserélhetjük az akksit majd három év múlva, ha utáljuk a Minden Délben Lemerülés című előadást. Kikészítettem a fasza kínai szerszámosládámat, amibe rokonaimtól lopkodtam össze a csavarhúzókat meg a szigszalagot. Lesöpörtem az asztalt, hogy legyen helyem kibontakozni.

Első lépés! Csavard ki a Pentalobe csavarokat.

Screen Shot 2014-11-21 at 10.28.56.png

Oké, kapjátok be, inkább csinálok még egy kávét, és majd hívom a szervizt, ha ott tartok.



A Xiaomi le akarja nyomni az Apple-t ÉS a Samsungot

Lei Jun egyértelműen a kínai Steve Jobs szeretne lenni: fekete garbóban és farmerben megy a termékbemutatóra, utánozza az Apple egykori vezérét, one more thing felirattal jelent be szolgáltatást, és a termékei is, khm, ismerősek.

Tovább olvasom


Mlért tűntek el a Free alkalmazások gombjai az App Store-ból?

Aki az App Store-ban járt az elmúlt egy napban, feltűnhetett neki, hogy az ingyenes vagy freemium appok mellett többé nem “Free” gombbal lehet a letöltést indítani, hanem “Get”-tel. Ez lett az általános megnevezése az ingyenes letöltésnek, akár használ a program játékon belüli vásárlási lehetőséget, akár nem. Get.

IMG_9268.PNG

Egyáltalán nem meglepő a lépés, hiszen az Európai Bizottság szabályozása miatt hónapok óta esedékes a változtatás. Az EB előírta, hogy a free (ingyenes) megjelöléssel ellátott termékek nem vezethetik félre a vásárlót a költségekkel kapcsolatban:

  1. az „ingyenesként” reklámozott játékok nem téveszthetik meg a fogyasztókat a ténylegesen felmerülő költségek tekintetében;
  2. a játékok nem buzdíthatják közvetlenül a gyermekeket az előrejutáshoz szükséges bizonyos elemek megvásárlására, sem pedig arra, hogy a felnőtteket vegyék rá erre;
  3. a fogyasztókat megfelelő tájékoztatásban kell részesíteni a fizetési feltételekről, és a vásárlások értékét nem lehet automatikusan, az alapbeállítások révén, a fogyasztók kifejezett hozzájárulása nélkül a számlájukra terhelni;
  4. az értékesítők adjanak meg egy e-mail címet arra az esetre, ha a fogyasztóknak további információkra van szükségük vagy panaszt kívánnak tenni.

Ez volt 2014 júliusában, és az Apple is ígéretet tett arra, hogy ez alapján megváltoztatja az App Store egyes részeit. A Google is lépett korábban, most pedig az Apple-ön volt a sor.

Az alkalmazás neve láthatóan továbbra is tartalmazhatja a Free megjelölést (a fenti képen ezt látjuk, szerintem nem sokáig lesz így), illetve a Top Free Apps szekció továbbra is él az üzletben.



Ha Opelem lenne, letölteném: MyOpel

Hirdetőnk a MyOpel, akik egy appot hoztak létre a vásárlóiknak. Akik közül viszont sokan talán még nem tudnak róla, úgyhogy hahó, opelesek.

Ma már nem lehet úgy pénzt költeni technológiára, hogy utána ne kérnének regisztrációt, amivel több információhoz, lehetőséghez jutunk. De míg a hatodik szobakütyü vásárlása után eltekintünk ettől, az autónknál mégsem szoktunk. Nem évente vesz az ember kocsit.

A MyOpel szolgáltatás - talán nem mondok újdonságot - az Opel tulajdonosoknak jött létre. A regisztráció és az alvázszám megadása már csak azért is fontos, mert utána máris látható minden infó az autóról és személyre szabott ajánlatok válnak láthatóvá. És teljes mértékben kihasználhatjuk a MyOpel alkalmazás összes képességét.

op.jpg

A programból elérhető egy online szervizidőpont-foglaló - emlékeztetővel -, visszahívásokról kapott értesítések, tesztvezetés-igénylés és balesetijelentés-kitöltő. Ezek mellett egyszerű gyakorlati segítséget is ad az app: a parkolási emlékeztető elindítása után rögzíti az adott helyzetünket, és visszakísér, ha olyanok lennétek, mint időnként én. Elérhetjük a jármű adatait, és egy felhasználói kézikönyvet is letölthetünk. Utóbbira sokan legyintenek, de azért az dobja az első követ, aki mindegyik lámpáról meg tudja mondani, micsoda:

IMG_9250.PNG

Na ugye?

Az alkalmazás letölthető iPhone-ra itt.




süti beállítások módosítása