almalé és kungfu Rólunk

Egyre valószínűbb, hogy holnapután iWatch-bemutató is lesz

Sejtettük, hogy így lesz, de most megerősítést is nyert: lesz iWatch bemutató holnapután. A 9to5Mac két forrástól is hallott arról, hogy az Apple nemrég a fontosabb közösségi szolgáltatóknak - naná, a Facebooknak is - átküldte a hordható eszközökre készített SDK-ját, hogy valamit üssenek össze szeptember 9-re.

A bemutató látszólag “one more thing” lesz, mégis elviszi majd várhatóan a show-t az iPhone-ok elől, főleg hogy sokak szerint a helyszínválasztásban is szerepet játszhatott az iWatch. Idén ugyanis nem a Moscone West lesz a házigazdája a bejelentésnek, hanem a cupertinói Flint Center for the Performing Arts. Sőt, az Apple egy bazi nagy fehér izét is emelt az épület mellé, amit rohadt sok biztonsági ember őriz. A Cnet újságírója szerint az egésznek olyan fashion week szaga van, és lehet, hogy a fehér falak mögött kifutót építenek.

Tovább olvasom


A dubaji bazársoron már árulják az iPhone 6S-t

Laci küldte nekünk ezt a fotót, amin óriásmolinón is láthatjuk az Apple új telefonját. Igen, azt, amit csak jövő kedden pillanthatunk meg először, és ami biztosan nem így néz majd ki.

fotó_4.JPG

Ezt ma lőttem Dubajban, az aranypiac környéki "nem kimondottan elit" bazársoron. Ezek itt már tudnak valamit. Ez nem is az iPhone 6, hanem rögtön a 6S!

És ez csak az első hely volt ahol belebotlottam, aztán a piac és az abra kikötő felé kb. 15 méterenként változó erőszakossággal tukmálták kedves és szimpatikus fiatalemberek, hol a 6-ot, hol a 6S-t. Természetesen az elmaradhatatlan Rolex replikák is ugyanott kaphatók.

A szomorkás 22%-os töltöttség is sokat sejtet, az Apple ugyanis mindig majdnem tele akksis iPhone-okat szerepeltet a marketing anyagain.

Laci, köszi!



A magyar Apple-történelem egy fontos darabja Budapesten, ami mellett simán elmennél

Ha ellátogatunk a Mexikói út 28/b-hez, az egyik elhagyatott irodaház épített kerítésén egy különös sziluettet láthatunk. Ismerős lehet valahonnan:

P1220651.JPG

Várj, mutatom:

P1220651_1.JPG

Ez nem valami graffiti-maradvány, vagy véletlen malterkeveredés. Itt kérem a magyarországi Apple vezérképviselet központja volt a kilencvenes években, mielőtt a Graphisoft Park megépült volna. Akkoriban még így nézett ki az épület és a bejárat:

Tovább olvasom


Tim Cook megszólalt a pucérceleb-botrány ügyében

Interjúban beszélt Tim Cook arról, hogyan történt a hírességek képeinek megszerzése, és mit tervez az Apple, hogy biztonságosabbá tegye a rendszerét.

Először is kiemelte, hogy egyetlen Apple ID-hoz tartozó jelszót sem szereztek meg tőlük, a támadás egyrészt adathalász módszereket alkalmazott, hogy megszerezze a felhasználó belépési adatait és jelszavát, másrészt a biztonsági kérdésekre adott helyes válaszokkal tudtak bejutni a falon.

Álljunk is itt meg egy pillanatra. A biztonsági kérdéseknél.

Ez úgy működik, hogy ha “elfelejtetted” a jelszavad, az iCloud.com oldalon választhatod alul, hogy segítsenek. Ekkor átkerülsz az iforgot.apple.com oldalra.

Screen Shot 2014-09-05 at 08.37.27.png

Itt meg kell adni az Apple ID-det. Egy ilyen támadás esetén ezt érdemes már tudni tehát. Egy Apple Store dolgozó állítólag könnyen hozzáfér.

Tovább olvasom


Magyarországon is működik már iBeacon-os fizetési rendszer

Nagyon pörög itthon is az alternatív fizetési rendszerek őrülete. Miközben mindenki várja, hogy az Apple digitális tárcát dob piacra a következő iPhone-jaiban, egy csomó lehetőség adott már most is a mobilos fizetésre - csak nem az Apple szerverein keresztül.

A Mastercard és az OTP is indított már lépéseket, az Anker Klubban nemrég Bitcoin ATM nyitott, ahol kápére vehetünk nyílt forráskódú fizetőeszközt, és most kiderült, hogy a Barion már az iBeaconos fizetési rendszereket vezetné be minél több budapesti elfogadóhelyen.

Sőt, többek között a nyolcadik kerületi Grundban már ki is próbálható a dolog (még alig van offline elfogadóhelyük, a weboldalukon frissül a lista). Gyorsan el is hívtam Molnár Kristófot a cégtől, hogy találkozzunk a helyszínen, és fizessen nekem egy kávét ezzel a módszerrel, mert addig nem hiszem el az egészet.

Itt a vásárlás igaz története.

  • A telefonra feltesszük a Barion ingyenes appját, ez a nulladik lépés
  • Amikor belépünk a Grundra, a telefonunkon, az appban egyből megjelenik a hely logója. Ez a magic része, a háttérben valójában ez történik: az iPhone érzékeli, hogy itt egy beacon, ami a Barion rendszeréhez tartozik és látja a jeladó ID-jait is. Ezeket az azonosítókat a telefonra telepített app felküldi a Barion szervernek, mire az visszaadja a login nevet, display nevet, majd egy újabb kérésre ezek alapján megküldi a profilképet is. Mindez észlelhetetlenül gyorsan végbemegy.

P1230235.JPG

  • Szóval a program megjeleníti a jeladó azonosítójaként a hely email-címét és profilképét (alul).

 P1230234_1.JPG

  • Össze vagy tehát kötve a hellyel. A Grund ikonjára kattintva már csak az összeget kell beírni, esetleg a közleménybe megadni, ha még szeretnénk valamit:

P1230238.JPG

  • Mihelyt a pultos hölgy bemondja az összeget, ezt beírjuk, és nyomunk egy okét. Ha beállítottunk PIN-t, ezt még kérte az alkalmazás indításkor, ha megbíztunk az iOS unlockjában, akkor anélkül megy a fizetés (az ujjlenyomatunk vagy a telefonos passcode-unk nélkül egyébként sem tudják elindítani az appot). Kábé egy másodperc alatt az átutalás megjelent a hölgy androidos tabletjén, Rendben voltunk.

P1230243.JPG

Mindez mozgóképen:

Ez még csak az egypontnullás verzió - magyarázza Kristóf. A jövőben végrehajtanak majd itt egy pénztárgép-integrációt, azt követően a Grund rendszere lekommunikálja a telefonunkkal az összeget. Mivel az iBeacon transzmitterekkel meg tudják határozni a helyzetünket, azt is tudni fogják, ki áll épp a kasszánál, így azonnal nyomhatják rá az összeget. Sőt, a programban beállíthatunk majd megbízható helyeket is, ahol egy bizonyos összeghatárig hagyjuk, hogy azonnal levonják a kérdéses pénzmennyiséget. Képzeljétek el, milyen lesz úgy fizetni, hogy

nem csináltál semmit, csak elhoztad a piákat!

Hogy mindenki értse: az iBeacon semmi mást nem csinált ebben a történetben, mint jelet sugárzott, amit az iPhone-unk érzékelt, és nicknevet meg email-címet cserélt a két fél között egy appon belül. A távolságot már a telefonunk becsülte meg a jeladótó, minden más pedig wifin / mobilhálózaton keresztül, biztonságos kapcsolattal, a Barion szerverein történt, a következőképp:

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása