A “te írod az Appleblogot, várj, van egy kérdésem” kezdetű kérdések 70 százaléka arra vonatkozik, hogy hogy lehet kikerülni az iTunes-os szinkronizálást, és lehet hozzáférni az iOS eszköz könyvtárszerkezetéhez közvetlenül.

Általában egy szót sem szólok az iFunBox-ról mondjuk, ami pont erre jó, viszont aki felteszi a kérdést, általában nem ajánlott ráengedni egy ilyen alkalmazásra, mert könnyen brickeli a telefont. Használhatatlan téglát varázsol belőle pár jól irányzott törléssel és áthelyezéssel. A programban RAW File System alatt egyébként hozzáférhetünk a telefon, tablet teljes tartalmához, használhatjuk pendrive-ként. Egyelőre médiafeltöltést a gyári appokba nem kínál fel a program (azt ígérik, hamarosan), legfeljebb kézzel ügyeskedhetünk.

Most viszont itt a WALTR, ami pontosan ezt csinálja, minden eddiginél egyszerűbb módon. A programot elindítva megjelenik egy ablak, amire lehet dobálni a médiafájlokat: MP3, MP4, AVI, CUE, WMA, M4R, AAC, M4V, M4A, FLAC, ALAC, MKV ésatöbbi. Ha zenét húztál rá, az iOS saját Zene programjában, ha videót, akkor a Videók gyári programban jelenik meg a fájl. Olyan videófájlok is lejátszhatóak, amik nincsenek elvileg támogatva: MKV, avi, stb.

q.jpg

Na jó, aviból nem mindegyik, az mp4 tömörítésűek például simán (a legtöbb ma letölthető avi ilyen), de div3-mal tömörített Süsü hibaüzenettel leállt.

A feltöltés gyors, nincs konvertálás. Olyan az egész, mint Tim Cook Apple Pay bemutatója, csak az Apple kárára:

  • A hivatalos módszer szerint úgy működik mindez, hogy konvertálsz (mondjuk Handbrake-kel), aztán egy külső alkalmazáshoz iTunes-on keresztül feltöltöd az így elkészült fájlt
  • Most meg ráhúzod a négyzetre, és a gyári appban van.

Amúgy nagyon vicces, hogy ennek így örülünk. Vicces, hogy ilyen videót tudnak készíteni egy ilyen egyszerű szolgáltatás mellé, meg hogy tényleg a fél iOS-közösség erre várt:

És az is vicces, hogy 30 eurót kérhetnek ugyanezért (15 nap ingyenes próba). Reméljük, az Apple szemét szúrja majd a dolog, és lefejlesztik ingyen.

Egyébként meg csatlakozz a facebookos oldalunkhoz, és nem maradsz le a legfontosabb Apple-trendekről, mondánk.

Péter, kösz a tippet